06 2046 8948  welkom@hermanveltmaat.nl                                                                              

 
 
 
 
     Blog
.

           
 

En hoe werkt het dan?

We gaan met elkaar in gesprek. Eerst om elkaar te leren kennen, zodat jij je veilig kunt voelen bij mij. Je mag gewoon vertellen over jezelf en ik vertel iets over mijzelf. Het gaat over wie je bent en wat je doet en natuurlijk ook over waarom je bij mij komt. Daarna gaat het gesprek over gebeurtenissen in jouw leven, jouw kindertijd, jouw familie. Dat doen we om er achter te komen waar de oorzaak van het probleem ligt. Om het probleem op te lossen moeten we naar de bron toe. De bron is een gebeurtenis uit jouw jeugd of uit het leven van jouw ouders of voorouders. Die gebeurtenis draag je nog steeds met je mee en is belastend. Ze vormt negatieve gevoelens of gedachten en leidt tot ongewenst gedrag. Gedrag waar je nu eindelijk wel eens van af wilt.

Ook drijfveren, angsten, kernwaarden en talenten kunnen informatie geven over de bron van het probleem. Er is altijd wel een ingang om er een vinger achter te krijgen, want jouw onderbewuste wil maar wat graag van het probleem af. Wil eindelijk wel eens verlost worden van die belasting die het met zich meedraagt en die het leven zwaar en moeilijk of ingewikkeld maakt. Daarom is er altijd wel een opening. En als we dat punt vinden, dan kunnen we bij de oorzaak van jouw probleem komen. En als we de oorzaak hebben gevonden en we gaan het benoemen, dan ga je dat merken in je lichaam. Je voelt misschien buikpijn, enige spanning op je borstkas , beginnen de tranen te lopen of komt er emotie vrij. Daarmee komt de spanning vrij die je al die jaren al met je mee droeg. Een spanning die jou beperkte en belastte. Daarmee verdwijnen ook de nare gevoelens en negatieve gedachten. En je gaat een vrijheid ervaren waarvan je niet meer wist dat deze bestond. De vrijheid om echt jezelf te zijn en voluit te genieten van elke dag.
 
 


Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend helpend gesprek.          In grote lijnen zijn er drie vormen van begeleiding, nl.:

Een korte interventie.

Een korte interventie omvat minimaal twee tot maximaal zes sessies. We zoeken gericht naar onderliggend trauma. De werkwijze is bedoeld voor de aanpak van specifieke problemen, zoals boosheid, verdriet, angst, onzekerheid of teleurstel-ling, maar ook fysiek ongemak zoals eczeem, carpaal tunnel syndroom, anorexia, menstruatieklachten, problemen met nieren en urinewegen, etc.
  Een talentenspel traject.

Je leert je talenten kennen en formuleert je levensmissie. Als je weet wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, geef je moeiteloos richting aan leven en werk. Het spel maakt gebruik van de metafoor van het innerlijk koninkrijk. Je maakt kennis met jouw koning / koningin en jouw 12 talenten. Het Talentenspel laat jouw innerlijke stem, de stem van je hart spreken.
  Het Zensit

Een intensief traject voor als je vast bent gelopen, je jezelf kwijt bent en je niet meer weet hoe het verder moet. In een persoonlijk plan worden de stappen voor het opheffen van “zelfbeperking” en het herwinnen van eigen geloof en kracht beschreven. Gericht huiswerk maakt deel uit van het traject. De trajectduur is meestal 3 tot 6 maand.

Hoe het werkt
In ons dagelijks hebben wij mensen te maken met een omgeving. Wij reageren op situaties en op de mensen om ons heen. Ons gedrag echter wordt niet bepaald door de omgeving, maar door onze drijfveren en door onze waarden en normen. Hoe wij onze omgeving waarnemen en hoe wij in die omgeving ons gedragen, dat is verbonden met onze drijfveren, onze identiteit en onze missie. Alleen van dat laatste zijn we ons vaak minder bewust.
Op de afbeelding hierboven is met behulp van pijlen een ontwikkeltraject aangegeven die begint bij omgeving en gedrag. Vanuit omgeving en gedrag kunnen talenten, waarden, identiteit en missie worden verkend. Als je weet wat je wilt, wie je bent, wat jouw overtuigingen zijn en ook wat je kunt, zullen als vanzelf veranderingen op de onderste niveaus optreden. Dus in het gebied van werk, wonen, relaties en van het loslaten van oude pijn en overtuigingen. Je gaat leven vanuit je diepere waarden, vanuit je missie en maakt de keuzes om te doen wat echt bij jou past en je voldoening geeft. Je staat steviger in je schoenen, je neemt verantwoordelijkheid en doet je werk vanuit een diepere overtuiging. Je kunt daardoor beter bij jezelf blijven en daardoor beter grenzen stellen. Je bent beter in verbinding met anderen. Duidelijkheid, verantwoordelijkheid, samenwerking en een goede sfeer zijn het resultaat.
De informatie op de website, workshops en consulten zijn geen vervanging voor reguliere medische behandeling. Het is belangrijk om uw behandelingen voort te zetten en / of medicatie geadviseerd door uw arts of therapeut te blijven gebruiken.

Deze website is met grote zorgvuldigheid gemaakt. De mogelijkheid bestaat dat de informatie niet volledig is of onjuistheden bevat. Deze website is bedoeld ter informatie en als ondersteuning voor groei in bewustzijn en zelf-studie.

Aan de teksten en beschrijvingen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.
Geef het door
Privacywaarborg
Algemene voorwaarden
Blog
Contact
 

Herman Veltmaat 06 2046 8948
welkom@hermanveltmaat.nl
Zwolseweg 71a-87
8141EA  Heino
Kvk 08186412
BTW-IDnr: NL001306562B34