06 2046 8948  welkom@hermanveltmaat.nl  
Herman Veltmaat  
                                                        Oproep tot
                                                         Oproep tot Care First

 
 
  Ik geloof heilig in de kracht van mensen
die een droom hebben
 
     
     
 
 
 

Ik ben ervan overtuigd dat wij als mensen een belangrijke en positieve bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld.

 


Voor welke wereld kies jij?

Kies jij voor een wereld waarin geld de dienst uitmaakt of kies jij voor een wereld waar zorgen voor elkaar en voor onze aarde voorop staat. Het is de keus tussen Money First en Care First.

Het kapitalisme is verworden tot een machine die ongeremde consumptie toestaat. Dat leidt tot een verspillingseconomie. We veranderen het klimaat, tasten de biodiversiteit aan, vervuilen de oceanen en putten de rijkdommen van onze planeet uit. We moeten ons twee vragen stellen: ‘Hoe bewoonbaar is onze planeet straks nog voor de generaties na ons?’ en ‘Is dat de erfenis die we na willen laten aan onze kinderen?’


Care First    Money First 
     
Care First is een houding waarbij wij geld dienstbaar maken aan het welzijn van mens en aarde en aan onze waarden.

Geef het door

De aarde, met alles wat zij voorziet, is een geschenk aan ons allemaal. Zij is er voor iedereen en voor alle levensvormen. Wij hebben allemaal evenveel recht op ons deel.
Het leven, hemel en aarde, ondersteunt ons allemaal op een gelijkwaardige wijze. Wij hebben de keuze om dit geschenk werkelijk te ontvangen, er dankbaar voor te zijn, het niet te misbruiken en het met elkaar te delen.

                                                   Louis Bohtlingk


Care First is een beweging van zorgdragen, liefhebben, delen, geven en ontvangen als drijfveren voor ons geldgebruik. Dit is een stroom die de wereld niet afbreekt maar opbouwt.
Wij hebben de vrijheid om de geldstroom te regelen vanuit onze diepste wensen en verlangen. Dat begint bij de genezing van ons eigen hart. De genezing van ons eigen hart verschaft ons de helderheid om geld op een liefdevolle manier te gebruiken. De weg van het hart is volledig toepasbaar in het zakenleven.

Wanneer wij onze werknemers betalen, kan dit de uitdrukking zijn van onze waardering voor het werk dat zij verrichten en voor wie ze zijn.
In het betalen van onze leveranciers kunnen wij dankbaarheid tonen voor de door hen geleverde diensten en zo hun bedrijf ondersteunen.
Wanneer onze klanten onze service waarderen omdat we kwaliteit leveren en voor hen zorgen, betalen ze ons graag.
Wanneer eerlijke winsten worden gemaakt, doet dat ons allemaal goed.
Money First kan omschreven worden als een houding waarbij angst, hebzucht, zelfzucht en verlangen naar teveel macht en bezit ons financiële stelsel vergiftigt. Het gaat ten koste van ons welzijn en onze waarden.

‘Summum ius, summa iniuria’
'Het hoogste recht is het hoogste onrecht.’ Zekerheid van recht is een groot goed. Maar zij kan, te ver doorgevoerd, in onrecht verkeren.
Ongelimiteerd gebruik maken van alle rechten en mogelijkheden die onze maatschappij ons biedt om onszelf van inkomen te voorzien, kan tot resultaat hebben dat anderen, minder goed voorbereid en toegerust, tekort komen en in armoede moeten leven. Ook dat is onrecht.

Scrooge

Een personage van Charles Dickens

Geef het door

Ebenezer Scrooge is in één ding geïnteresseerd: geld! Maar zijn enorme rijkdom steekt af tegen zijn nog grotere armoede. De oorzaak hiervan is zijn gierigheid, inhaligheid, wantrouwen en minachting voor zijn medemens.
Vlak nadat hij op kerstdag zijn trouwe klerk Bob Cratchit op schandalige wijze heeft behandeld, verschijnt de geest van Jacob Marley. Marley is de overleden, compagnon van Scrooge. Ook hij was nèt als Ebenezer een enorme 'schraper'. Nu verschijnt hij om Scrooge te waarschuwen niet zo door te gaan met zijn levenswijze. Het zal anders nèt zo slecht aflopen als zijn voormalige zakenpartner. En dat is niet best!
Marley vertelt dat er drie geesten zullen verschijnen die hem beelden uit het verleden, het heden en de toekomst zullen tonen. En zo gebeurt het. Scrooge ziet hoe zijn onbezorgde leven van vroeger steeds eenzamer en treuriger wordt. Wanneer hij een blik in de toekomst werpt, breekt zijn hardnekkige gierigheid.

Voor welke wereld kies jij?

Samen kunnen we een verschil maken.
Ik ondersteun en promoot Care First. Wil je ook meedoen?
Klik hier en zie hoe Care First werkt.

Heb je vragen of wil je meer weten?
Neem dan contact met mij op!
  First Care

   


Geef het door
Privacywaarborg
Algemene voorwaarden
Blog
Contact
 

Herman Veltmaat 06 2046 8948
welkom@hermanveltmaat.nl
Zwolseweg 71a-87
8141EA  Heino
Kvk 08186412
BTW-IDnr: NL001306562B34