0546 43 39 59  info@hermanveltmaat.nl                                                                              

 
 
 
 
     Blog
.

           
 
 

Ken je mij? Wie ben ik dan?                                                   februari 2019

Op de laatste dag van het afgelopen jaar, zo rond het middaguur, gaat de telefoon. Het is de buurvrouw: ‘Herman, we hebben oliebollen. Kom je een oliebol eten?’ Even later stond ik tussen andere buren en familieleden te genieten van een oliebol en het samenzijn. De buitenkachel straalde met een behaaglijke warmte terwijl de buurman met een opscheplepel nieuw beslag in de friteuse dompelde. Oliebollen met poedersuiker, gewoon in de buitenlucht, naast het huis. Ik genoot. Hoe mooi kan het zijn.

Het was nog 2018, het nieuwe jaar moest nog beginnen, en de hele wereld stond op het punt een nieuw jaar te verwelkomen. Een jaar met nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen. Een jaar waarop we onze hoop, onze verlangens en onze voornemens projecteren. Nieuw geluk, nieuwe kansen. Het is alsof het afhangt van het jaar, maar eigenlijk hangt het af van ons, van ons zelf.
 
Op zich is het nieuwe jaar niet zoveel anders dan het oude jaar. De tijdsovergang hebben wij als mensen bedacht in ons hoofd en de wereld draait gewoon door. Toch is het een bijzonder moment, want het laat ons even stil staan en we realiseren ons hoe we er voor staan. Voor de ene mens is het een moment om zich te realiseren wat hij heeft, voor een ander juist het moment om zich bewust te worden van wie hij is.

Dat moment met de oliebollen voelde ik mij als een vis in het water. Ik voelde een rust en een zelfvertrouwen die ik van mezelf nauwelijks ken. Een ervaring, moeilijk in woorden te vangen, maar voor mij onvoorstelbaar waardevol. Ik kon daar onder de carport mezelf zijn en dat voelde gewoon geweldig. Een geluksmomentje.

2018 is voor mij een heftig jaar geweest. Het verhaal van mijn heftige geboorte was mij al diverse keren verteld, maar het deed hoegenaamd niks met mij. En dat sleutelmoment heeft zich ontwikkeld het afgelopen jaar. De ervaring zat diep verborgen, ergens in mijn onderbewuste, maar is losgekomen en het heeft gemaakt dat 2018 voor mij een bijzonder jaar is geweest.

Stevig staan, niet gelijk van mijn sokkel geblazen worden als een ander een vervelende opmerking maakt en van mezelf weten dat ik de moeite waard ben. Mezelf zijn is wel zo geweldig, voelt zo goed. Dit wil ik nooit meer kwijt. En jarenlang dacht ik nog wel mezelf redelijk te kennen. Dat blijkt dus een grote misvatting te zijn geweest.

En ….. ook jij bent veel mooier dan dat je denkt dat je bent.Herman Veltmaat


Heb je ook een verhaal te vertellen. Je mag reageren via info@hermanveltmaat.nl
 


Geef het door
Privacywaarborg
Algemene voorwaarden
Blog
Contact
 

Herman Veltmaat 0546 43 39 59

info@hermanveltmaat.nl
Tweede Esweg 8 7642LC Wierden
Kvk 08186412
BTW NL 0850.40.459.B.01